Spa στη φύση!

  Λουτρά Πόζαρ, στη σκιά του όρους «Καιμάκτσαλαν» (Βόρρας). Ο απόλυτος προορισμός που συνδυάζει τις ιαματικές ιδιότητες των θερμών νερών του βουνού με τη σωματική και ψυχική ευεξία που προσφέρει η επαφή με τη φύση. Ο άλλοτε τουριστικός προορισμός μεσήλικων που αναζητούσαν την ευεργετική επίδραση των ιαματικών νερών, σύμφωνα με την άποψη ότι 10 λουτρά το χρόνο θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό, έγινε εδώ και μερικά χρόνια μόδα! Η μόδα των spa την τελευταία δεκαετία έκανε διάσημα τα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ, στο Λουτράκι της Αριδαίας, ακόμα και σε νεότερες ηλικίες!

  «Πόζαρ» σημαίνει «θράκα», αναμμένο κάρβουνο. Η θερμοκρασία των νερών σταθερή, στους 37°C. Αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-400 μέτρων κατά μήκος της κοίτης του Θερμοποτάμου (Τόπλιτσα) ή Ρέμα Νικολάου, με πλούσια παροχή έως 650 κ. μ./ώρα. Στη λουτρόπολη λειτουργούν δύο υδροθεραπευτήρια. Το ιαματικό νερό διοχετεύεται μέσω αγωγών μεγάλης ροής σε ειδικά διαμορφωμένες εσωτερικές – ατομικές ή ομαδικές – πισίνες, χαμάμ, τζακούζι, σπα. Μια ανοιχτή, μεγάλη πισίνα, προσφέρεται για βουτιές χειμώνα καλοκαίρι, ενώ οι πιο τολμηροί προτιμούν τους μικρούς καταρράκτες και τις φυσικές αχνιστές λιμνούλες δίπλα στο ποτάμι! Μπορείτε να κάνετε και μασάζ αν σας αρέσει Διαλέγετε και παίρνετε! Σερβίρεται και καφές δίπλα στο ποτάμι!

  Οι επισκέπτες εξυπηρετούνται από πολυάριθμα αποδυτήρια, εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία, καταστήματα με τοπικά προϊόντα, κ.λ.π.

 

   Η ευρύτερη περιοχή είναι από μόνη της ένα φυσικό αξιοθέατο! Το κατάφυτο περιβάλλον, με τα πλατάνια και τους καταρράκτες στο γαλάζιο ποτάμι, μπορεί να το απολαύσει κανείς ακολουθώντας το πλακόστρωτο μονοπάτι που ξεκινά από τα Λουτρά, και  οδηγεί στο φαράγγι του Πόζαρ. Ακολουθώντας την όχθη του κρύου ποταμού, εξερευνήστε τον τόπο, βγάλτε τις φωτογραφίες σας με φόντο τα κρυστάλλινα νερά ή τα δέντρα που θυμίζουν γλυπτά, ξεκουραστείτε στα παγκάκια που θα βρείτε στα ανοίγματα των μονοπατιών ή στα πέτρινα πεζούλια και θαυμάστε πανοραμική θέα του φαραγγιού από τα ψηλότερα σημεία των βράχων. Προχωρήστε όσο θέλετε! Σε κάποιο σημείο υπάρχει σύμπλεγμα σπηλαίων αλλά δεν ήταν επισκέψιμο όπως πληροφορηθήκαμε!

Το «ταβερνάκι της Μπουμπούς»  Απολαύστε το λουτρό σας στις φυσικές πισίνες, σε κάποια εσωτερική ή ακόμη και στο δωμάτιό σας (χαμάμ, τζακούζι δίπλα στο κρεβάτι σας, κλπ.), κι όταν έρθει η ώρα για μεζεδάκι, δοκιμάστε βολτούλα στην Όρμα. Το «ταβερνάκι της Μπουμπούς» στην πλατεία είναι ότι χρειάζεστε! Εμείς μείναμε πολύ ευχαριστημένοι το απογευματάκι εκείνο!

Ενημερωθείτε από τις παρακάτω σελίδες και οργανώστε την εκδρομή σας σύμφωνα με τα δικά σας γούστα!

https://www.loutrapozar.net/index.aspx

https://www.mpoumpou.gr/

https://www.visitgreece.gr/el/leisure/wellness/thermal_baths/pozar_thermal_baths

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πρωτομαγιά στο νεραϊδόδασος! »

Προσθήκη σχολίου